Všechny zprávy

Jaké stroje se používají na skrývku ornice?

Dozer

Dozer je stroj používaný v různých průmyslových odvětvích k posunu velkého množství zeminy, kamení, písku, sněhu a jiných materiálů. Je to velký, těžký a robustní stroj, který se skládá z pásového podvozku, hydraulicky ovládaného lopatového čela a kabiny pro obsluhu.

Dozer se používá především na stavebních a těžebních místech, kde se musí přemisťovat velké množství materiálu, jako jsou těžké kameny, kusy skal a zemina. Tento stroj se také často používá k výstavbě silnic a dálnic, kde pomáhá vyrovnávat terén a ukládat materiály do správných míst.

Dozer může být vybaven různými příslušenstvími a nástroji, jako jsou například rýhy, brány a ripery, které mu umožňují provádět specifické úkoly. Dozer je důležitým nástrojem pro mnoho průmyslových odvětví a je klíčovým prvkem při stavbě a údržbě infrastruktury.

Grejdr

Grejdr je stroj používaný k úpravě povrchu země, zejména k vytváření rovných a hladkých ploch. Jedná se o stroj s dlouhou plochou lopatou, která se nachází mezi dvěma koly nebo pásovými podvozky. Grejdr může být ovládán hydraulicky a umožňuje přesné nastavení hloubky a úhlu lopaty.

Grejdr se používá na různých místech, jako jsou silnice, letiště, parkoviště, přehrady, hráze a sportovní plochy. Tento stroj se používá k odstraňování nerovností země, vytváření skluzavek, odvodňovacích kanálů a k vyrovnání terénu před dalšími stavebními pracemi.

Grejdr je často používán ve spojení s dalšími stroji, jako jsou buldozery, náklaďáky a válcovací stroje, aby vytvořily dokonale hladký povrch. Grejdry jsou nezbytným nástrojem při výstavbě infrastruktury a jsou klíčovým prvkem při udržování silnic, letišť a dalších velkých ploch.

Kolový či pásový nakladač (Bagr)

Bagr je těžký stroj používaný k kopání, posunu a nakládání materiálu. Bagr se skládá z velké lopaty na předním konci ramene, které může být ovládáno hydraulicky, aby se umožnilo pohyb lopaty do různých směrů a hloubek. Bagr může být poháněn pneumatikami nebo pásovým podvozkem.

Bagry se používají na mnoha místech, jako jsou staveniště, těžební lokality, přístavy, lomy a skládky. Tyto stroje jsou schopny rychle a efektivně odstraňovat velké množství materiálu, jako jsou zemina, kameny, sutiny a jiné druhy odpadu. Bagry se také používají k vytváření příkopů, kanálů, stavebních základů a dalších struktur.

Bagry mohou být vybaveny různými nástroji a příslušenstvím, jako jsou rýhy, lžíce pro nakládání, kladiva a další, což zvyšuje jejich všestrannost. Tyto stroje jsou důležitým nástrojem pro mnoho průmyslových odvětví a jsou klíčovým prvkem při výstavbě a údržbě infrastruktury.