Všechny zprávy

Pravděpodobně se Prigožina bude pohřbívat v Petrohradu, protože tamní hřbitov se posiluje.

Podle zdroje Fontanka začaly v pondělí instalovat bezpečnostní rámy na detekci kovů před hlavní bránou Serafimovského hřbitova v Petrohradě. Existuje spekulace, že právě tam bude případně pohřben Prigožin, ale datum a místo pohřbu jsou stále utajeny. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov ve svém výroku novinářům v pondělí uvedl, že zatím neexistují žádné informace o pohřbu a rozhodnutí závisí na rodině Prigožina. Na dotaz, zda se prezident Putin zúčastní posledního rozloučení, Peskov odpověděl, že zatím se neví, kdy a jak se bude pohřeb konat.

Prigožinovo soukromé letadlo se minulý týden ve středu zřítilo v Tverské oblasti. Ruské úřady v neděli potvrdily úmrtí šéfa wagnerovců na základě genetické analýzy. Po nehodě letadla se objevily spekulace, zda byl Prigožin skutečně na palubě. Prigožin byl znám tím, že přijímal bezpečnostní opatření, aby předešel pokusům o atentát.

Příčina letecké havárie zatím zůstává neznámá. Kvůli Prigožinovým spory s Moskvou se spekuluje, že letoun byl sestřelen nebo že na palubě explodovala bomba. Mluvčí ruského prezidenta v pátek odmítl podezření Západu, že Prigožin byl zabit na příkaz z Kremlu, a označil je za “absolutní lež”.